Borvidéki hibrid: soproni szőlő, etyeki feldolgozás. Rizikósnak hangzik, ám a bor hibátlan. Valamelyik itthoni borversenyen a legjobb kékfrankosnak választották, a Decanter World Wine Awards-on bronzérmes lett 88 ponttal.
Ha a minőségi hordó és a minőségi bor találkozása garantált happy end, akkor szép jövő vár erre a borra. Kékfrankos ritkán kap ilyen drága fapakolást. Ennek persze van hátulütője is: a szerecsendiós, fekete csokoládés, fahéjas máz alól alig látszik ki a gyümölcs. Kóstolva derül ki, hogy a borra sem lehet panasz – jó egyensúly, lendületes, élő savak, tiszta cseresznyés, meggyes, szilvás zamat, krétás tannin, az átlagosnál hosszabb, fűszeres lecsengés. Talán vakon is eltalálnám, hogy soproni. Fejlődés szempontjából háromévesen is a startvonalon áll, ami arra enged következtetni, hogy hosszú életű lesz, a jelenre nézve viszont azt jelenti, hogy komplexitásnak még semmi jele.
5-6 pont. Nem olcsó, nem drága 4650 forintért.
You must be logged in to post a comment.