Nem tudom, hogy akad-e még egy bordeaux-i fajtából készült vörösbor, ami ilyen merészen eltávolodott a villányi fősodortól. Hozzátehetném, hogy jó irányban – az elegancia, továbbá a tisztaság révén a termőhely torzítás nélküli megjelenítése felé, nem pedig holmi divatos, szélsőséges borkészítési stílust (primitív bor) hajszolva.
A villányi klíma melegsége árad az illatból. Finoman bőr és aszalt meggy, a franc-os alapok, grafitceruza, zöld bors és fenyőgyanta mellé. Mindössze közepes test, egyszerre szellős és telt korty, szép tanninnal a végén – franc-nak áttetsző, ám kicsit sem erőtlen vagy anorexiás. Zéró hordó, maximum Villány, és egy kis Burgundia. Karakteres és izgalmas bor, hazai cabernet franc nekem régen tetszett ennyire.
You must be logged in to post a comment.