Modern egri – Böjt Bikavér 2016

A bor, ami a legjobban megfogott a márciusi Borjour Bikavér Párbajon. Szekszárdnak összességében örültem az eseményen (erre vissza kell még térnem adandó alkalommal), de a legjobb borokat egri standoknál kóstoltam.

A versenytársak kontextusában a Böjt egészen egyedi jelenségnek tűnt – egy egri, aki új-zélandi akcentussal beszél. Meg kellett kóstolnom otthoni körülmények között.

Modern, áradó bor, édeskés tölgyes jegyekkel, sötét és érett gyümölcsökkel. Ahogy nyílik az illat, a cabernet sauvignon kissé talán dominánssá válik, kóstolva ehhez képest olyan, mint egy jó pinot noir, csak más ízekkel. Finomszövésű, lendületes savú, már-már törékeny, egyszersmind tartalmas és zamatos. Tökéletesen érett alapanyag alacsony (13%) alkohol mellett. A hordó ugyan még most is az előtérben van, de csiszoltság árad a borból, itatja magát és még érdekes is. Várjunk még vele, legalább év végéig, csikó még. 6-6,5 pont, cca. 3500 Ft, remek vétel (jelenleg akciós a Bortársaságnál, 2410 forintért, így pedig best buy).