Versenytárs nélkül a Bogyólé? Ma már bizonyosan nem. A hazai szénsavmacerált vörös újborok még nem árasztják el a hipereket, de a villányi klasszikus mellett már Ruppert Bolond Kalapossal és Bujdosó Libással is olthatjuk bozsolé-szomjunkat. Előbbi még beszerzésre vár, utóbbi már átesett a teszten.
Akár el is intézhetném azzal, hogy vigyázzunk vele, mert félelmetesen gyorsan kiürül a palack. A bozsolé minden vöröst felülmúl fogyaszthatóságban, amikor jó, és a Libás jó. Az illat technós, tutti-fruttis beütését hamar megbocsátja az ember, amint bele is kóstol: légies, finom szövésű és lehengerlően selymes, miközben igazán lédús és intenzív. Aromatikában egy reduktív fehér, amiben a gyümölcsöket pirosra cserélték, kortyban ugyanakkor egészen szofisztikált – ilyen puha textúrát talán csak a szénsavmaceráció képes adni. A minimális CO2 tökéletesen passzol vonzó lágyságához. Vibráló, játékos és vagány, 5,5 pont (86/100), csak ajánlani tudom. 2590 Ft, Radovin.
You must be logged in to post a comment.