2 buddies + Anti OR18

Nem szeretnék papagájként szajkózni, de idén talán egyszer még belefér: Földi Bálint remek borokat készít. Három néven is és persze nem kizárólag.

A Sabarok soha sem rosszak, gyakran nagyon jók, a Földi Kéknyelű egyenesen fenomenális, az olaszrizling ellenben halovány. A két jóbarát meg az Antival most ősszel találkoztam először, a rajnai rizlingjük magyar átlag, az olaszrizlingjük viszont state-of-the-art.

Én talán más színkombinációt választottam volna, de a címke így is jópofa (a lányom kedvéért muszáj belinkelnem a mókust) és könnyen azonosítható. (Mondjuk az rejtély számomra, hogy hogyan került a kínai rizstermesztő kezébe lopó.)

Amit kapunk az csupa báj és kellem. Az illat friss és tiszta: virágok, citrusok, rebarbara, egres. Kóstolva kerek, kiegyensúlyozott, nyitott és finom. Gyümölcsben gazdag; a zöld őszibarack és az érett egres viszi a prímet. Finoman vibráló savak, kis krétás fanyarság a finisben. Mint a legtöbb Földi Bálint-bor ez is ügyesen adagolja a maradékcukrot, inkább a sejtetés, mint az állítás szintjén mozogva. Könnyen szerethető, fogyasztásra kész bor.

6 pont és 2890 Ft. Megéri az árát.