Örömvörös – Kiss Gábor “Rouge 364” 2023

Tavaly óta Kiss Gábor rajongó vagyok. Előtte kimaradt néhány év, így nem tudnám megmondani, hogy új stílusról beszélhetünk-e, de azelőtt nem találkoztam olyan borával, ami annyira tetszett volna, mint az egy éve kihozott 2022-esek (Rouge 364, Cabernet Franc, Carte Blanche).

Az a három vörös nagyon közel állt egymáshoz karakterben és minőségben egyaránt. A stílus egészen egyedi és elbűvölő: élénkség, erő és természetesség kombinációja (nem a natúros értelemben). A Rouge 364 új évjárata ugyanezt hozza, de talán még jobb, mint elődje.

Bordeaux-i házasítás bisztróboros vibrálással. Déliesen érett és koncentrált, tökéletesen hozza a borvidéket és a fajtákat, mindemellett áradóan gyümölcsös. Fekete ribizlis, dohányos, gazdag illat, haraphatóan tömör, lédús korty. Szájbetöltően zamatos, kellemesen masszív és rágós, érett tanninnal – így teljes egy cabernet blend. Szomjoltó érdemekkel bír, de nem a mélység, komplexitás kárára. Mindennek a tetejébe egyfajta megdolgozatlanság, őszinteség árad belőle. Élmény, imádom. 7 pont (90/100), nagy vétel 3450 Ft-ért.